Administrație

Zeci de localnici din Ciugud, vaccinați „la poartă” și la „șezătoare”

Zeci de persoane au fost vaccinate vineri în doar câteva ore în comuna Ciugud prin două metode inedite, „Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare”, acțiuni testate în premieră la nivel național, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Primărie.

Campania, care va continua sâmbătă și duminică, este derulată în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, care a asigurat dozele de vaccin și o parte din personalul medical. Din echipele de vaccinare fac parte și medicii și asistenții de familie din Ciugud.

„Direcția de Sănătate Publică Alba salută și susține inițiativa Primăriei Ciugud de a veni în întâmpinarea locuitorilor comunei, în special a celor vârstnici, în ceea ce privește vaccinarea împotriva CoViD-19, prin crearea acestei acțiuni inedite – ‘Vaccinare la poarta ta’. Este primul maraton de vaccinare door-to-door organizat în mediul rural din județ și ne dorim ca și alte comunități rurale să aibă astfel de inițiative, pentru care ne arătăm toată deschiderea”, a spus, potrivit sursei citate, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

La rândul său, primarul Gheorghe Damian a menționat că „Vaccinare la poarta ta” și „Șezătoare pentru vaccinare” sunt două acțiuni prin care administrația locală încearcă să aducă vaccinarea cât mai aproape de cetățenii comunei.

„Ne bucură deschiderea de care s-au bucurat în rândul cetățenilor noștri aceste acțiuni-pilot și sperăm să existe cât mai multe inițiative de acest fel, care să stimuleze vaccinarea în mediul rural. Să nu uităm că 45% din populația României trăiește în mediul rural și aici există cele mai mari provocări pentru campania națională de vaccinare. Cred că este și de datoria noastră, a primarilor și autorităților locale, să sprijinim campania de vaccinare, aceasta fiind soluția pentru a reveni la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții și pentru a învinge pandemia”, a afirmat Gheorghe Damian.

Comuna Ciugud derulează, de vineri până duminică, o amplă campanie de vaccinare a populației prin care testează, în premieră națională, două acțiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural – “Vaccinare la poarta ta” și “Șezătoare pentru vaccinare”.

Derulate în parteneriat cu DSP Alba, acțiunile au ca scop aducerea vaccinării cât mai aproape de cetățeni, astfel încât să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia.

Maratonul de vaccinare de la Ciugud este unul dintre cele șase organizate la acest sfârșit de săptămână în județul Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.