Sănătate

Prezență peste așteptări, în pofida ploii, la maratonul de vaccinare anti-CoViD de la Blaj

Prezența la maratonul de vaccinare anti-CoViD organizat duminică în municipiul Blaj a fost mult peste așteptările organizatorilor, fiind epuizate în primele trei ore cele 200 de doze estimate a fi folosite în cadrul acțiunii, astfel încât au fost trimise în regim de urgență de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba încă 300 de doze.

„La Blaj, lumea așteaptă în ploaie vaccinarea. Prezența este mult peste așteptări. Cele peste 200 de doze estimate a fi folosite s-au epuizat până la ora 11,00, iar la solicitarea primarului Gheorghe Valentin Rotar și a echipei de vaccinare, DSP Alba a trimis în regim de urgență încă 300 de doze. La acest moment sunt peste 300 de persoane vaccinate la maratonul de la Blaj”, a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Spre comparație, la maratonul de tip drive-thru organizat la Alba Iulia s-au prezentat vineri 217 persoane, iar sâmbătă 228, iar la Sebeș 216, respectiv 222 de persoane.

Maratonul de vaccinare a populației împotriva SARS-CoV-2 se desfășoară duminică în municipiul Blaj între orele 8,00 – 20,00, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”, fiind administrat ser produs de Pfizer BioNTech. Se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta doar însoțiți de un părinte sau de reprezentantul legal.

Pentru persoanele vârstnice și fără posibilitate de deplasare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac și Petrisat, Primăria Municipiului Blaj a asigurat transportul la maratonul de vaccinare.

Maratonul de vaccinare de la Blaj este organizat de Primăria Municipiului Blaj și DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.