Economie

Rabla pentru Electrocasnice. Până când vă puteți crea un cont pentru a beneficia de un voucher de reducere?

Peste 61.000 de conturi au fost create, până vineri la ora 17:00, în platforma electrocasnice.afm.ro, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”, conform datelor publicate de Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

Conturile pot fi create până joi, 20 mai, ora 23:59.

Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite, astfel: Etapa I – vouchere aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); Etapa II – vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (4 iunie-17 iunie); Etapa III- vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat vineri, începând de la ora 10:00, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice. La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie și de a obține unul sau mai multe vouchere.

Concomitent cu înscrierea solicitanților în programul guvernamental, prin crearea conturilor de utilizator se va desfășura și sesiunea de înscriere în vederea validării comercianților, realizată tot prin intermediul aplicației informatice.

Anul acesta, echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

O altă noutate este faptul că pentru laptopuri și tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția laptopurilor și tabletelor vechi. În plus, pentru mașinile de spălat vase, precum și pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

Bugetul alocat ediției din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu față de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) arată că peste 200.000 de persoane fizice ar putea accesa acest program în 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.