Sănătate

Policlinica Spitalului Județean anunță reluarea testelor screening pentru cancerul de col

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a reluat programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, anunță instituția.

Potrivit unui comunicat dat publicității marți, femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani pot beneficia de teste gratuite în ambulatoriul integrat, de pe strada Mușețelului, nr. 2. Consultația medicală, testarea screening și consilierea se efectuează fără programare, cu prezentarea pacientei la Policlinica din Alba Iulia, etaj 2, cabinet nr. 26, în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 17.00.

Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0766 467 252.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit, cel mai important mijloc de prevenție fiind constituit de mersul regulat la testele screening si consultațiile ginecologice.

Femeile care au contraindicații (prezintă absența congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne; au diagnostic stabilit de cancer de col uterin; au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital), nu pot fi testate.

Scopurile programului, derulat la nivel național de către Ministerul Sănătății, sunt prevenirea si combaterea cancerului de col uterin si întărirea capacității sistemului de sănătate pentru controlul și combaterea cancerului de col uterin la nivel național.

Obiectivul principal al programului este reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și mortalității specifice prin această boală.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc.

Alți factori sunt infecțiile cronice în urma hepatitei de tip B, de tip C și unele cazuri de infecții cu Papilloma Virus (HPV).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.