Economie

Compania Distribuție Energie Electrică anunță „o amplă acțiune de citire a grupurilor de măsură a energiei electrice”

Societatea Distribuție Energie Electrică România S.A. anunță că va desfășura „o amplă acțiune de citire a grupurilor de măsură a energiei electrice” în județele Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Harghita și Covasna, atât cu personal propriu, cât și cu personal al prestatorilor externi.

Compania precizează că, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, operatorul de distribuție are obligația să asigure măsurarea energiei electrice, verificarea grupurilor de măsurare, citirea contoarelor și transmiterea valorilor măsurate către entităţile autorizate să primească aceste date.

Este vorba în special despre Ordinului ANRE nr. 90 din 17 iunie 2015 privind aprobarea contractelor-cadru pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

„Totodată, operatorul de distribuţie are dreptul să aibă acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare, pentru verificarea instalaţiei de racordare, precum și pentru verificarea respectării prevederilor contractuale. De asemenea, operatorului de distributie trebuie să i se permită accesul, conform programării stabilite de comun acord cu utilizatorul, în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru citirea grupului de măsurare și pentru efectuarea lucrărilor de operare, mentenanţă, dezvoltare a propriilor instalaţii electrice în folosul utilizatorului”, precizează reprezentanții companiei.

Potrivit legislației în vigoare, clientul final de energie electrică are obligația să permită accesul reprezentantului operatorului de rețea în scopul de a presta activitatea de întrerupere/reluare a alimentării cu energie electrică la locul de consum, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ori de a monta, demonta, sigila, întreţine, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum și pentru a întreţine, verifica sau remedia defecţiunile intervenite la instalaţiile aflate în exploatarea operatorului de retea, când acestea se află amplasate pe proprietatea clientului final.

Intervalul de timp stabilit de operatorul de rețea pentru efectuarea activităţii se comunică clientului final în vederea acordării accesului, conform reglementărilor aplicabile. Reprezentantul operatorului de rețea are obligaţia să prezinte clientului final legitimaţia de serviciu și să comunice motivul pentru care solicită accesul la instalaţiile electrice aflate pe proprietatea clientului final.

Compania mai precizează că prestatorii externi implicați în această acțiune sunt Serv H.R. Integral SRL și Servelectro Integral SRL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.