Social

Hoții de mașini. Cum s-au plimbat doi tineri din Blaj până la Alba Iulia și înapoi

Fotografie de arhivă

Doi tineri din Blaj sunt bănuiți că ar fi pătruns, fără drept, într-o locuință de unde ar fi sustras diferite bunuri, precum și cheile unui autoturism pe care l-au luat ulterior din curtea victimei și cu care, apoi, ar fi acroșat două mașini, dintre care un taxi, din interiorul căruia ar fi sustras aparatul de taxat.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii din Blaj au identificat doi tineri ca persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt, furt în scop de folosință, distrugere și conducere fără permis.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru de 24 de ore, față de un tânăr de 22 de ani, din Blaj, care este bănuit de furt, furt în scop de folosință, distrugere și conducere fără permis.

„Se pare că, în noaptea de 12/13 mai 2021, acesta, împreună cu un alt tânăr de 24 de ani, din Blaj, care în prezent se sustrage cercetărilor, ar fi pătruns, fără drept, în locuința unui cetățean din municipiul Blaj, de unde ar fi sustras diferite bunuri (ceasuri, parfumuri, aparatură electrocasnică și electrică), precum și cheile unui autoturism, parcat în curtea imobilului. Ulterior, cei doi ar fi sustras și condus autoturismul, pe ruta Blaj – Alba Iulia și retur, cu toate că nu dețin permis de conducere, împrejurare în care, pe raza municipiului Blaj, ar fi acroșat două autoturisme, din care un taxi, din interiorul căruia ar fi sustras aparatul de taxat”, se menționează în comunicat.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi, polițiștii din Blaj, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Alba, au efectuat 5 percheziții, la imobilele de domiciliu și alte trei locuri folosite de cei doi în activitatea infracțională, ocazie cu care au fost identificate o parte din bunurile sustrase, precum și articole vestimentare folosite în timpul săvârșirii faptelor.

Prejudiciul, care a fost evaluat la 30.000 de lei, a fost recuperat în proporție de aproape 50%.

Persoana reținută va fi prezentată vineri în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate pentru depistarea celuilalt bărbat bănuit că a participat la săvârșirea infracțiunilor și recuperarea integrală a prejudiciului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.