Social

Guvernul, zgârcit la microconcedii. Ce soluție are ministrul Muncii pentru 1 iunie

Persoanele care vor să facă punte către 1 iunie își pot lua o zi liberă, aceasta este varianta cea mai bună, o zi din concediu, a declarat sâmbătă, la Constanța, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ziua copilului, 1 iunie, zi liberă pentru elevi, profesori şi părinți, cade într-o marți.

„Discuția este mai un pic mai delicată. Multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte își pot lua o zi de concediu. Există varianta legală de a-ți lua o zi de concediu pentru a crea această punte. Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere. Să acceseze serviciile turistice. Varianta cea mai bună este de a-ți lua o zi de concediu. Aceasta este punctul meu de vedere”, a subliniat Raluca Turcan, care a participat la inaugurarea unui centru mobil de vaccinare într-un autobuz etajat în Portul Tomis.

Referitor la următoarea majorare a alocațiilor pentru copii, ministrul de resort a precizat că această decizie trebuie tranşată în Parlament.

„A doua majorare a alocațiilor poate fi tranșată în Parlament. Eu sper că în Parlament coaliția de guvernare va funcționa și nu vom avea partide din coaliție care să voteze cot la cot cu PSD pe măsuri populiste. Dacă acest Guvern și-a asumat o anumită politică bugetară cu indicatori foarte clari eu cred că este datoria Parlamentului să susțină politica Guvernului”, a precizat Turcan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.