Sănătate

Câteva sute de persoane s-au vaccinat la maratoanele de la Alba Iulia și Aiud

Majoritatea persoanelor care s-au prezentat sâmbătă și duminică la maratoanele de vaccinare de la Alba Iulia și Aiud au optat pentru imunizarea cu vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Astfel, la maratonul desfășurat la Muzeul Principia de la Alba Iulia s-au vaccinat în cele două zile un număr total de 466 de persoane, dintre care 182 sâmbătă și 284 duminică, care au putut opta pentru Pfizer sau Johnson&Johnson.

Potrivit datelor transmise, duminică seara, de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, dintre cele 466 de persoane, 216 au fost vaccinate cu Pfizer, iar 250 cu Johnson&Johnson.

Toți cei care s-au vaccinat, pe ritmurile muzicii clasice, la Muzeul Principia din Alba Iulia, au avut acces gratuit la Muzeul Național al Unirii.

La maratonul care a avut loc în municipiul Aiud, tot timp de două zile, din total celor 222 de persoane vaccinate, 140 l-au ales pe cel de la Johnson&Johnson, iar 82 au optat pentru Pfizer. Pentru fiecare aiudean vaccinat, municipalitatea intenționează să planteze câte un copac, ținta fiind de 10.000 până la toamnă.

Şi în municipiul Blaj a continuat seria de evenimente de tip „maraton de vaccinare”, cu serul Pfizer. S-au imunizat, în total, 213 persoane din localitățile aparținătoare ale municipiului – Tiur, Mănărade și Petrisat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.