Administrație

Benny Adegbuyi a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud

Sportivul Benny Adegbuyi a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud, la inițiativa primarului Oana Badea, potrivit unui comunicat postat, marți, pe pagina de Facebook a Primăriei.

„Prin Hotărârea nr. 109 din 20 mai 2021, Consiliul Local al Municipiului Aiud a acordat titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud domnului Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron. Domnul Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron este născut la data de 24 ianuarie 1985 în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, însă a început studiile gimnaziale în municipiul Aiud, la Şcoala cu clasele I – VIII ‘Axente Sever’, urmând clasele liceale la Grupul Şcolar ‘Alexandru Borza’ Ciumbrud”, se preciează în comunicat.

Benny Adegbuyi a concurat încă din adolescență în sporturi precum karate shotokan, în cadrul Clubului “Dojokan Activ” Aiud, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Crăciun, box și baschet, fiind propus pentru echipa națională de juniori a României.

„Perseverent fiind, tânărul sportiv aiudean și-a continuat pregătirea cu diferiți antrenori și la niveluri din ce în ce mai mari, astfel că anul 2011 îi aduce primele succese notabile. La scurt timp, participă la turnee de top, atât naționale, dar mai ales internaționale. Din punct de vedere al performanței, sportivul este de neoprit, astfel că în ramura sportivă kickboxing ajunge ca dintr-un număr de 41 de meciuri să câștige 35, din care prin knockout 20”, se arată în comunicat.

Supranumit „Mr. Gentleman”, Benny Adegbuyi a primit în anul 2019, pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, distincția de „Ambasador al sportului aiudean”.

„Menționăm faptul că, și pe timpul pandemiei, la sfârșitul anului 2020, în urma unuia dintre cele mai importante meciuri din carieră, împotriva titratului sportiv Badr Hari, aiudeanul nostru ne-a transmis solidaritatea și atașamentul față de comunitatea în care a crescut și s-a format. Pentru toate succesele obținute, este o încântare pentru orice aiudean faptul că pe tot mapamondul afirmă că este român și aiudean, cu toate că valurile vieții și pentru a se pregăti a fost nevoit să trăiască și pe alte meleaguri. Având în vedere toate cele mai sus expuse, la inițiativa Primarului Municipiului Aiud, doamna Iulia Adriana Oana Badea, Consiliul Local al Municipiului Aiud a hotărât acordarea titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud domnului Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron”, se mai precizează în comunicat.

Decernarea titlului va avea loc în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local al Municipiului Aiud sau în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Municipiului Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.