Sănătate

Vaccinul Johnson & Johnson va fi disponibil pe platforma de vaccinare, începând de miercuri

Platforma de vaccinare anti-CoViD va suferi modificări miercuri, 26 mai, când va fi posibilă programarea și cu vaccinul Johnson & Johnson.

Platforma de vaccinare va fi optimizată, începând de miercuri, 26 mai, și va permite programarea persoanelor în centre, cu vaccinul de la Johnson & Johnson.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva CoViD-19, a făcut anunțul marți, 25 mai.

„Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine și va permite programarea persoanelor în centre de vaccinare cu vaccin de la Johnson&Johnson, particularitatea fiind aceea că nu se va mai aloca rapelul, ținând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze. La acest moment sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri, pentru acest tip de vaccin în 21 de județe”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccin administrat într-o singură doză

Vaccinul Johnson & Johnson este un tip de vector viral nereplicativ, ce are o eficacitate de 67%. Ce face cu adevărat unic acest vaccin este administrarea unei singure doze, nefiind nevoie de rapel.

Acesta are un timp de stocare pe termen lung, respectiv -20 grade Celsius, pe 24 de luni, sau stocare la 2-8 grade Celsius, timp de 3 luni.

El a mai menționat că alte județe vor deschide, progresiv, tot mai multe centre de vaccinare de acest tip.

„Vor fi și celelalte județe implicate progresiv în deschiderea acestor tipuri de centre de vaccinare, având în vedere că o parte din populație își dorește să se vaccineze cu acest tip de vaccin și nu toți au medic de familie care este implicat în acest demers de vaccinare”, a declarat medicul militar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.