Social

Cinci persoane reținute de procurori în urma unor percheziții pentru trafic de droguri

Cinci persoane au fost reținute în urma unor percheziții desfășurate pe raza județelor Alba, Cluj și Brașov de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, transmis miercuri Agerpres, în urma perchezițiilor efectuate marți au fost descoperite substanțe interzise și 100.000 de lei, susceptibili de a proveni din trafic de droguri.

„Din cercetări a rezultat că acestea ar fi procurat, deținut, transportat și comercializat droguri din categoria celor de risc (canabis), de mare risc (comprimate MDMA), precum și substanțe cu efecte psihoactive, unor persoane din județele Alba și Cluj. În urma celor 34 de percheziții domiciliare efectuate, au fost descoperite plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, muguri de cannabis, precum și 100.000 de lei, în legătură cu care există suspiciunea că provin din activitatea infracțională”, se menționează în comunicat.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse, pentru audieri, 9 persoane.

Procurorii au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, iar în cursul zilei urmează să fie prezentați Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj, BCCO Mureș, BCCO Brașov, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Alba și al jandarmilor din cadrul IJJ Alba, IJJ Cluj și BMJ Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.