Social

Patru vaccinați în două zile. Se întâmplă la Borș, la intrarea în țară

Patru persoane s-au vaccinat în ultimele două zile la centrul de vaccinare anti-Covid deschis luni, 24 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borș I, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

Centrul de vaccinare oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată. Vaccinarea se realizează zilnic între orele 8,00-20,00, fără programare.

Scopul declarat al organizării acestui centru la frontieră este „creșterea accesibilității la vaccinare a populației care intră în România pe la frontiera terestră din județul Bihor”.

Centrul de vaccinare PTF Borș este situat la 50 de metri de punctul de trecere al frontierei Borș I, pe partea dreaptă – pe direcția de intrare în România şi funcţionează în containerul pus la dispoziție de către Centrul Național Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Ministerul Apărării Naționale, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al Județului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului.

DSP Bihor a menționat, într-un comunicat, faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este “voluntară şi gratuită”, dar şi faptul că “vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil şi sigur”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.