Social

Dosar penal pentru administratorul unei firme de dezmembrări auto

Administratorul unei firme de dezmembrări auto din municipiul Sebeș s-a ales cu dosar penal după ce, în urma unui control, polițiștii au constatat că 115 autovehicule erau depozitate atât pe platforma societății, cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, „în urma controlului efectuat, împreună cu reprezentanții Gărzii Națională de Mediu – Comisariatul Județean Alba, la o societate comercială din municipiul Sebeș, polițiștii au constatat că 115 autovehicule netratate erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere. Administratorului societății controlate i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase’, faptă prevăzută și pedepsită de art. 63 din Legea 211/2011”.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Națională de Mediu – Comisariatul Județean Alba, au acționat pentru verificarea modului de respectare a regimului armelor și munițiilor, precum și pentru verificarea modului de respectare a normelor legale privind materiile explozive și substanțele periculoase sau poluante.

Polițiștii au efectuat 4 controale la societăți comerciale de pe raza județului Alba, specializate în efectuarea de astfel de operațiuni cu substanțe explozive, periculoase sau poluante, precum și la 14 persoane fizice, deținătoare de arme și muniție.

„În urma controalelor, au fost constatate 3 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, 5 de deținere, fără drept, de obiecte pirotehnice și una de neluare sau nerespectare a măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase. Polițiștii au indisponibilizat 142 de cartușe de muniție letală, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost deținută, ilegal, de către persoane fizice autorizate să dețină arme letale, de alte calibre”, se mai arată în comunicatul IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.