Sănătate

36 de oameni au murit în ultimele 24 de ore din cauza CoViD-19. Doi dintre ei nu aveau comorbidități

36 de decese în urma infecției cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este vorba despre 18 bărbați și 18 femei internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoșani, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Potrivit GCS, cinci dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate. Astfel, un deces s-a produs în luna octombrie 2020, 3 în decembrie 2020, un altul în luna ianuarie 2021, toate în județul Bacău.

Conform GCS, dintre cele 36 de decese, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, patru decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

34 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În total, 30.312 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

De la începutul epidemiei, 191 de cetățeni români aflați în străinătate și depistați cu CoViD-19 au decedat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.