Educație

Începe înscrierea candidaților la prima sesiune a Bacalaureatului

Înscrierea candidaților la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an începe luni și se va finaliza pe data de 4 iunie, în aceeași zi în care se vor încheia și cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

Potrivit calendarului de examen afișat pe site-ul Ministerului Educației, probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu – Limba și literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c), pe 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) și 1 iulie – Limba și literatura maternă – proba E.b).

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august.

Anul acesta, probele de evaluare a competențelor la examenul național de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanțe de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

  • proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale;
  • proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal;
  • proba de evaluare a competențelor digitale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.