Social

Relaxarea produce și alte efecte: două persoane confirmate cu CoViD au ignorat măsura carantinării

O femeie confirmată cu CoViD-19 a fost depistată de polițiștii din Zlatna în timp ce se deplasa spre un magazin alimentar, împreună cu fiica sa, care, la fel ca mama sa, ar fi trebuit să se afle în izolare, fiind contact direct, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Astfel, arată sursa citată, polițiștii din Zlatna au depistat două femei, în vârstă de 58, respectiv 37 de ani, mamă și fiică, din Suseni, localitate care aparține de Zlatna, în timp ce se deplasau spre magazinul din localitate, cu toate că prima se afla în izolare, fiind confirmată cu infecția CoViD-19, iar cealaltă ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, fiind contact direct cu mama sa.

Față de femeia de 58 de ani a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar fiica sa a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Tot sâmbătă, cu ocazia unui control în trafic, polițiștii din municipiul Sebeș au depistat un bărbat de 35 de ani care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, ca urmare a revenirii din străinătate. A fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Duminică seara, polițiștii din Teiuș au intervenit la o locuință din oraș, unde un cetățean a sesizat faptul că un bărbat ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa și l-ar fi agresat. Oamenii legii au constatat că bărbatul acuzat de lovire și violare de domiciliu ar fi trebuit să se afle în carantină.

„Polițiștii au identificat un bărbat de 32 de ani, din Teiuș, față de care a fost întocmit dosar penal, pentru lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Cu ocazia verificării lui, în bazele de date, s-a constatat că ar fi trebuit să se afle la domiciliu, fiind carantinat, ca urmare a revenirii din străinătate. A fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 55/2020”, mai precizează comunicatul IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.