Social

Interes extrem de scăzut pentru vaccinarea anti-CoViD-19 în satele din Apuseni

Satele din zona de nord-est a județului Alba, respectiv din Munții Apuseni, au o acoperire vaccinală anti-CoViD-19 foarte scăzută, de sub 5%, la Caravana mobilă organizată la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe localități fiind prezente, de exemplu, doar câteva zeci de persoane.

La polul opus, duminică, în comuna Jidvei s-au vaccinat 143 de persoane.

Potrivit informațiilor transmise, luni, Agerpres, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, la Caravana vaccinării, organizată și cu sprijinul Rotary „Floare de Colț” Abrud, care a pus la dispoziție o furgonetă adaptată ce a ținut loc de cabinet medical, au fost vaccinate anti-CoViD-19 un număr total de 56 de persoane.

Astfel, vineri s-au vaccinat în localitățile Meteș, Poiana Ampoiului, Preseca Ampoiului, Feneș, Galați, Valea Mică și Pătrângeni 28 de persoane. Doar 7 persoane s-au vaccinat sâmbătă în cadrul acțiunii organizate în comunele Sohodol, Vidra, Avram Iancu, Poiana Vadului și Vadu Moților. Duminică s-au prezentat la Caravana ajunsă în comuna Albac 21 de localnici.

Prin organizarea Caravanei mobile, DSP a încercat să faciliteze accesul la vaccinarea anti-CoViD-19 a locuitorilor județului din zone greu accesibile.

Potrivit DSP, zona de nord-est, cu comunele Avram Iancu, Horea, Poiana Vadului – are o acoperire vaccinală de 0 și 5%.

Pe de altă parte, duminică, în comuna Jidvei s-au vaccinat 143 de persoane, din care majoritatea a optat pentru Johnson&Johnson.

Până luni, la nivelul județului Alba au fost vaccinate 83.910 persoane, dintre care 65.289 au primit și doza de rapel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.