Administrație

Digitalizarea României: e-guvernare și reducerea birocrației. Cu finanțare din PNRR

Guvernul va aproba, în ședința de joi, un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Șeful Executivului a participat, miercuri, la Palatul Victoria, la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației.

„Cetățenii și companiile trebuie să comunice simplu, rapid și eficient cu instituțiile statului, să aibă o singură interfață și să nu fie plimbați de la o autoritate la alta. Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației, la care am participat astăzi, împreună cu mai mulți colegi din Cabinet. Digitalizarea administrației și reducerea birocrației sunt priorități asumate deschis de Guvern. Mă voi implica foarte mult pentru ca lucrurile bune, îndelung așteptate de români, să se întâmple cât mai repede. Chiar mâine, în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani”, a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului a precizat că a solicitat miniștrilor să se implice în acest comitet interministerial, ce va funcționa în cadrul mai multor grupuri de lucru, din care vor face parte „cei mai buni specialiști, dar și persoane cu putere de decizie”.

„Este nevoie de decizii bune și rapide. Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru acest proiect de transformare digitală a României și îl vom corela cu Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai afirmat Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.