Politică

USR acuză: Consilierii județeni PNL s-au opus interzicerii cumulului de funcții

Claudiu Nemeș, consilier Județean USR-PLUS Albă, își acuză colegii liberali din consiliu că au votat împotriva principiilor meritocrației atunci când s-au opus proiectului său de interzicere a cumulului de funcții în instituția reprezentativă județeană.

„Oare cum va reuși Emil Boc de la Cluj să impună reorganizarea administrativ-teritorială a României, când, la Alba, colegii lui de partid votează împotriva reformelor?!”, se întreabă retoric reprezentantul USR-PLUS.

Nemeș explică, într-un comunicat de presă că, ieri, consilierii județeni PNL au votat, în cadrul ședinței extraordinare din Consiliul Județean Alba, împotriva proiectului depus de concilierii USR-PLUS, care prevedea, spun aceștia din urmă, „o chestiune de bun simț: Interzicerea cumulului de funcții în Consiliul Județean Alba și meritocrația să fie un prim criteriu în desemnarea reprezentanților Consiliului Județean în funcțiile publice”.

„Este ceea ce toată lumea cere: stop pilelor și cumetriilor pe banii publici, din taxele și impozitele noastre”, mai explică consilierul USR-PLUS.

„Sunt persoane care îndeplinesc nenumărate funcții în diverse consilii de administrație și în companii din subordinea Consiliului Județean, cumulând sume chiar de peste 20.000 lei net pe lună, bani încasați de la stat”, dezvăluie Nemeș, care mai relatează că, „fiind de la Cugir am fost frapat când am aflat că Directorul Parcului Industrial Cugir, structură deconcentrată a Consiliului Județean, este, în același timp, și Membru în Consiliul de Administrație la același parc industrial, Administrator Special UM Cugir, Membru CA Apa CTTA și Președinte la Composesoratul Grăniceresc Cugir. Fără să contest competențele domnului, nu sunt oare prea multe atribuții pentru o singură persoană?”.

„Moralitatea pe care o clamăm, meritocrația pe care o promovăm și competența pe care alegătorii o așteaptă de la noi sunt aspectele ce ne diferențiază de vechea clasă politică. Dar pentru asta trebuie să fim verticali, să dovedim bun simț și să avem puterea de a spune lucrurilor pe nume”, încheie Claudiu Nemeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.