Social

În dosarul fraudării asigurătorilor a fost efectuată o reținere și indisponibilizarea a cinci mașini

Un bărbat a fost reținut, cinci autoturisme au fost indisponibilizate și, de asemenea, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și aproape 100.000 de lei și 3.000 de euro în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane care ar fi indus în eroare mai multe societăți de asigurare.

Bărbatul ar fi declarat, susțin polițiștii implicați în anchetă, date false privind circumstanțele producerii unor accidente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, în urma perchezițiilor care au avut loc în trei județe la persoane bănuite de înșelăciune și fals au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, suma de 97.457 lei și 3.000 de euro și au fost indisponibilizate 5 autoturisme care fac obiectul cercetărilor.

Dintre cele 17 persoane vizate de anchetă depistate și conduse la sediul poliției, a fost reținut un bărbat de 40 de ani, din municipiul Sebeș, care va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat joi 17 percheziții, din care 13 în județul Alba, două în județul Bihor și două în județul Suceava, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, cele 17 persoane, vizate de anchetă, ar fi indus în eroare mai multe societăți de asigurare, după ce ar fi declarat date false privind circumstanțele producerii unor accidente rutiere, în scopul obținerii de despăgubiri. Pentru deschiderea dosarelor de daune, aceștia ar fi prezentat documente falsificate. Prejudiciul cauzat, în acest mod, a fost estimat la peste 600.000 lei”, se menționează în comunicat.

Percheziții în trei județe pentru probarea unor acte de înșelăciune în dauna mai multor societăți de asigurare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.