Administrație

Obiective în valoare de 125 milioane de lei aflate în derulare în Alba, finanțate prin CNI

20 de obiective, în valoare totală de 125 milioane de lei, sunt în implementare în județul Alba, în diverse stadii, prin Compania Națională de Investiții (CNI), a declarat, vineri, într-o conferință de presă, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

„Prin CNI, în implementare în diverse stadii sunt (în județul Alba – nota redacției) 20 de obiective, în valoare de 125 milioane de lei”, a afirmat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit lui Cseke Attila, cea mai mare sumă, respectiv 25 milioane de lei, a fost alocată pentru un nou cămin studențesc al Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, aflat în stadiu de execuție la 40%.

Un alt obiectiv implementat prin CNI este construirea secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care dispune de o finanțare de 17,62 milioane de lei.

„Avem 4 baze sportive de tip 1, unele în proiectare, altele în execuție, care se vor construi în Alba Iulia – Micești, Aiud, Blaj și Sebeș, respectiv vom avea în achiziție publică în scurt timp și la Teiuș o bază sportivă de tip 1. Investiția în cazul fiecăreia este de jur de 6,5 milioane de lei”, a menționat ministrul.

Acesta a adăugat că, prin PNDL, județului Alba îi sunt alocați 878 de milioane de lei, din care sunt decontați 560 de milioane de lei.

„Numărul obiectivelor finanțate este de 147, din care finalizate sunt 111”, a precizat Cseke Attila.

Am vizitat astăzi investițiile din Județul Alba. Cetatea din Alba-Iulia a primit o finanțare de 20 de milioane de lei de la ministerul dezvoltării, dar în Alba-Iulia se va construi și un nou cămin studențesc de trei etaje, cu camere de două paturi și baie proprie, care va putea găzdui, în condiții moderne, 246 studenți. — Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

„Am trecut în revistă câteva dintre prioritățile municipiului Alba Iulia și ale județului Alba”, a menționat Cseke Attila.

El a apreciat că nu toate solicitările pot fi finanțate, dar se merge înainte „pas cu pas”.

„Județul Alba nu stă rău la finanțare, nici din POR și nici pe CNI”, a conchis ministrul.

Vizita ministrului în Alba se va încheia cu o deplasare pe DJ 107I, Transalpina de Apuseni, și cu o întâlnire la Primăria Aiud cu autoritățile locale.

One Comment

  1. Pingback: Investiții în dotări pentru un mediu educațional modern - Portaleducatia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.