Social

Bombă de aviație inactivă descoperită în apropierea gării din Războieni

Muncitorii lucrau la înlocuirea conductelor de apă când au descoperit bomba de aviație

O bombă de aviație a fost descoperită vineri la câțiva metri de gara din Războieni de către mai mulți muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă. Specialiștii sosiți la fața locului au constat că bomba este inactivă, putând fi astfel transportată în siguranță la depozit.

„În urma evaluării de către echipa pirotehnică, s-a confirmat existența bombei de aviație, în greutate de aproximativ 50 de kilograme. S-a constatat că muniția este inactivă şi poate fi transportată în siguranță la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranță pe timpul transportului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Radu Botezan.

Potrivit acestuia, muniția va fi distrusă în data de 8 iunie.

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată vineri să intervină pentru asanarea unei bombe de aviație în localitatea Războieni, comuna Unirea.

Bomba, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanță de aproximativ 20 metri de clădirea principală.

Traficul a fost restricționat, iar zona balizată și supravegheată de către un echipaj de poliție și unul de pompieri militari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.