Social

Cal salvat de pompieri din apele râului Mureș

Fotografie de arhivă

Un cal căzut, împreună cu atelajul, în apele râului Mureș a fost salvat duminică de pompierii militari din cadrul Detașamentului Aiud, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ocna Mureș.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Radu Botezan, pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Aiud, în cooperare cu SVSU Ocna Mureș, au intervenit pentru salvarea unui cal căzut în apele râului Mureș.

„Atelajul hipo a alunecat și a rămas în râu, iar intervenția promptă a făcut ca animalul să fie salvat”, a transmis Radu Botezan.

Săptămâna trecută, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit pentru salvarea unui cățel căzut într-o canalizare în municipiul Alba Iulia.

De la începutul acestui an, pompierii militari din Alba au mai salvat o lebădă rănită la o aripă din râul Târnava Mică, un câine care a căzut în râul Târnava Mare, o căprioară rămasă blocată într-un sloi de gheață la Câmpeni și un alt câine care a căzut într-o fosă septică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.