Social

Cod galben de inundații pe râuri, până duminică la ora 22:00

Fotografie de arhivă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până duminică seara în două bazine hidrografice din județele Alba, Harghita și Covasna.

Conform prognozei de specialitate, între orele 15:20 – 22:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte S.H. Gelmar, Arieș – bazin superior (județul Alba), precum și pe râurile din bazinele hidrografice: Cormoș (județele Harghita și Covasna).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Ampoi și din bazinul hidrografic Vârghiș, precizează INHGA.

Atenționarea Cod galben a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Mureș și Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Alba, Harghita și Covasna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.