Social

Trei, Doamne, și toți trei. Căutați în Franța, prinși în Alba

Trei bărbați din județul Alba căutați de autoritățile din Franța pentru furturi comise pe teritoriul acestui stat au fost prinși de polițiști.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, un tânăr, de 28 de ani, din Aiud, posesor al unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Franța, a fost depistat și reținut de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud, cu sprijinul polițiștilor Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba.

„În perioada 2019 – 2020, acesta ar fi săvârșit mai multe furturi de scule, de pe șantiere de construcții din Franța și ar fi fost condamnat, de către autoritățile acestui stat, la executarea unei pedepse de 3 ani închisoare”, se arată în comunicat.

Alți doi tineri, de 23 și 24 de ani, ambii din municipiul Sebeș, posesorii unor mandate europene de arestare emise de către autoritățile judiciare din Franța pentru infracțiuni contra patrimoniului, au fost identificați și reținuți de polițiștii de investigații criminale din Sebeș, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și al jandarmilor.

„Se pare că, în perioada 2019 – 2020, aceștia ar fi săvârșit mai multe furturi, pe teritoriul statului francez”, arată IPJ Alba.

Pentru depistarea celor în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Cei trei bărbați au fost prezentați autorității competente, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus reținerea acestora, pentru o perioada de 24 de ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.