Mozaic

A treia ediție a Cafenelei culturale aniversare, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Joi, 10 iunie 2021, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă ediție a proiectului 4.5 Cafenea Culturală, Aniversări Culturale. Aniversatul zilei este Alin Florea, directorul Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” Aiud, a cărui activitate culturală va fi prezentată în cadrul unui laudatio susținut de scriitorul Ioan Hădărig, director al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud și membru al Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul se va desfășura online, pe paginile de Facebook și de Youtube ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba după următorul program:

  • Ora 9:00 – Memoria locului: Biblioteca Municipală Aiud în imagini
  • Ora 10:00 – Recomandarea zilei – Atingerea singurătății, autor Ioan Hădărig
  • Ora 12:00 – Aniversații zilei
  • Ora 13:00 – Proiectele bibliotecii – Cafeneaua Culturală: portrete culturale: Alin Florea și Ioan Hădărig
  • Ora 14:30 – Poezia zilei – Ioan Hădărig
  • Ora 15:00 – Expoziție de carte – din producția de carte a instituțiilor de cultură aiudene
  • Ora 17:00 – Interviurile Bibliotecii – Alin Florea și Ioan Hădărig – transmisiune live de la evenimentul aniversar care va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Proiectul 4.5 Cafenea Culturală, Aniversări Culturale este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este destinat promovării creatorilor contemporani și oamenilor de cultură din Județul Alba, prin intermediul unor cafenele culturale, cu ocazia aniversărilor lor, prin activități proprii sau în colaborare cu parteneri. Totodată, cu acest prilej va fi valorificată și opera sau activitatea oamenilor de cultură invitați la eveniment.

Alin Florea conduce Biblioteca Municipală „Liviu Rebreanu” din Aiud, din anul 2014. Cu o bogată experiență în domeniul comunicării și al organizării de evenimente publice, dublate de o temeinică pregătire în domeniu, încă de la preluarea mandatului s-a implicat activ în derularea unor proiecte culturale cu un mare impact în rândul publicului aiudean și nu numai. Pe lângă activitatea curentă de biblioteconomie, Alin Florea a implementat o serie de programe și proiecte culturale menite să susțină și să promoveze activitatea de promovare a cărții și a scriitorilor.

Ioan Hădărig este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara din anul 2011 și director al Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud din anul 2005. Activitatea sa culturală bogată l-a transformat în unul dintre principalii artizani ai fenomenului cultural ce a explodat în municipiul Aiud, considerat astăzi pe bună dreptate un oraș al artelor. Pe lângă activitatea sa editorial și managerială, Ioan Hădărig este director artistic al Fundației „Inter – Art” Aiud, membru fondator și organizator al Taberei Internaționale de Artă Plastică „Inter – Art” Aiud, al Taberei Internaționale de Creație pentru Tineret, al Bienalei Intercontinentale de Grafică Mică, al Festivalului Internațional de Umor, al Festivalului Internațional de Film și Artă Fotografică Art Aiud, al Taberei Internaționale de Grafică Wine Art, al Taberei Internaționale de Artă Plastică Prison Art.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.