Social

Un nouă perioadă de instabilitate meteorologică, până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineața o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă până vineri seara pentru sudul, centrul și estul țării, îndeosebi pentru zonele de deal și de munte, și un Cod galben de averse pentru Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei, până la ora 21:00.

Potrivit ANM, în intervalul 8 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 de l/mp și, pe arii restrânse, 25 – 50 l/mp.

„Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii”, avertizează meteorologii.

Totodată, pe parcursul zilei de marți, între orele 11:00 – 21:00, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

„Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp”, precizează ANM.

Județele sub Cod galben sunt: Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.