Sănătate

Aparat de ultimă generație pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 intrat în dotarea laboratorului DSP Alba

Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba se dotează cu un aparat de determinare a anticorpilor anti SARS-CoV-2, fie că este vorba despre anticorpi dobândiți în urma bolii CoViD-19, fie că este vorba despre cei dobândiți în urma vaccinării anti-CoViD-19, anunță directorul executiv al instituției, Alexandru Sinea.

Achiziția Analizorului automat de imunologie cu chimiluminiscență pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 (IgM și IgG), model Maglumi 800, s-a desfășurat prin SEAP și s-a finalizat azi, 10 iunie 2021. Prețul de achiziție este 103.518,10 lei cu TVA inclus. Volumul de probe ce poate fi lucrat este de până la 180 teste/oră, iar timpul de prelucrare până la primul rezultat – 17 minute, a explicat directorul DSP Alba.

​Achiziția acestui aparat vine în completarea activității de testare CoViD-19 și urmărește eficientizarea și diversificarea activității prin asigurarea de echipamente cu performanță tehnică de ultimă generație, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru desfășurarea activității de laborator.

​În perioada imediat următoare, după încheierea procedurii de achiziție și pentru consumabilele de laborator necesare funcționării analizorului automat, DSP Alba are în vedere realizarea la cerere, contra-cost, a testelor pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2, a mai precizat Sinea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.