Administrație

Premierul Cîțu anunță un program de investiții pentru drumurile județene şi comunale

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că va fi lansat un program care vizează realizarea de investiții în drumuri comunale și județene finanțate de la buget, prioritate urmând să aibă localitățile „unde deja există canalizare și apă”.

„Nici în PNRR și nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri din localități mici, comune, acestea nu au putut să fie incluse acolo. Și atunci m-am uitat și le-am cerut colegilor mei să facă o analiză, să vedem ce s-a întâmplat în ultimii ani, unde s-au dus aceste investiții. Și vedem că nici în fonduri nerambursabile și nici în PNRR nu a fost inclusă această infrastructură județeană și comunală, acest lucru nu există. (…) Și aici avem o problemă, pentru că știm foarte bine că acele localități unde nu s-a investit în drumuri județene și comunale au rămas în urmă. (…) Vreau să vă spun că vom demara un program de investiții special pentru aceste drumuri. Vor avea prioritate acele localități unde deja există canalizare și apă, dar nu putem să lăsăm în urmă comunitățile României, trebuie să dezvoltăm toată România. (…) Prin PNRR și prin fonduri europene nu se pot face aceste investiții și le vom face prin buget. Structura acestui program o voi anunța în perioada următoare”, a declarat Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Timișoara.

„Banii au fost investiți în infrastructură, dar au ocolit drumurile județene și comunale. Pentru acestea și sunt, e adevărat, la CNI depuse foarte multe proiecte, pentru drumuri. (…) Vom găsi resursele pentru aceste comunități, dar eu vreau să mai pun o mică condiție – să aibă prioritate acele comunități, pentru că trebuie să premiem acei primari, care au deja și canalizare și apă”, a punctat Cîțu.

Premierul a subliniat că astfel de proiecte pot atrage investiții, raportându-se la exemplul dat de președintele CJ Timiș, potrivit căruia un drum de 2 kilometri realizat în județ a adus investiții foarte mari din partea unor companii multinaționale.

„Infrastructura este cheia. Uitați-vă ce s-a întâmplat că s-a tot întârziat drumul expres Craiova – Pitești, dezvoltarea companiei Ford a fost întârziată de acest lucru”, a spus Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.