Mozaic

O nouă ediție a Festivalului Internațional de Film de Foarte Scurt Metraj „Très Court”

Cea de-a 23-a ediție a Très Court International Film Festival are loc simultan în 15 țări de pe cele 5 continente, între 4 și 13 iunie 2021, sub coordonarea Institutului Francez din România și cu susținerea Orange. La Alba Iulia organizatorii locali sunt Primăria Municipiului Alba Iulia si Asociatia Ryma.

Festivalul internațional de foarte scurt metraj Très Court aduce spectatorilor cele mai bune producții audiovizuale în format foarte scurt, de maximum 4 minute, venite din lumea întreagă. Spectatorii vor avea plăcerea de a descoperi 160 de filme foarte scurte, grupate în două competiții și 3 selecții tematice: competiția Internațională, „Paroles de Femmes” – filme cu si despre femei, selecția „Au îndrăznit Trash&Glam” și în premieră anul acesta – Selecția documentară.

În plus față de aceste programe difuzate la nivel mondial, sunt organizate și selecții locale sau naționale, precum Competiția românească – o minunată ocazie de a promova specificitățile culturale regionale și talentele locale.

Ca în fiecare an, la finalul vizionării, spectatorii vor putea vota filmul favorit atât din competiția internațională, cât și dintre scurt metrajele românești.

Proiecțiile vor avea loc in gradina de la Spatiile Ryma, începând cu ora 21:30 după următorul program:

Vineri, 11 iunie
Competiția Națională și Selecția „Ei au îndrăznit” (Trash&Glam)

Sâmbătă, 12 iunie
Competiția Internațională (cu votul publicului)

Duminică, 13 iunie
Selectia „Paroles de Femmes” și Filme Documentare

Intrarea este liberă.

Spectatorii pot cumpăra băuturi și popcorn de la terasa Georgia Summer Lounge din incinta spațiilor Ryma.

Se vor respecta legile în vigoare și regula de distanțare socială care prevede că fiecare spectator are nevoie de 2 m.p. în cazul evenimentelor în aer liber.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.