Administrație

Premierul Cîțu afirmă că nu este îngrijorat de ritmul actual al vaccinării anti-CoViD

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, la Sibiu, că nu este îngrijorat de ritmul actual în care se desfășoară în țară campania de vaccinare anti-CoViD, adăugând că are încredere că, în perioada următoare, se va ajunge la cifrele fixate ca obiectiv.

„Nu mă îngrijorează. (…) Ați văzut în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Sunt foarte atent la acești indicatori”, a afirmat prim-ministrul, răspunzând unei întrebări din partea presei.

El a adăugat că modul în care populația reacționează acum la pandemia de CoViD-19 indică faptul că a avut succes campania de vaccinare.

„Campania de vaccinare trebuie văzută prin prisma a ceea ce se întâmplă astăzi în România cu pandemia. Şi vedem că avem un număr mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem număr mai mic de persoane la ATI și așa mai departe. Deci, toți indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ea poate fi accelerată sau ritmul se reduce în funcție de ceea ce se întâmplă cu pandemia. (…) Eu cred că, dacă ne uităm la cum reacționează populația, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge și la celelalte cifre în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu.

„Încă nu am depășit pandemia, chiar dacă rezultatele sunt bune în acest moment”, a arătat premierul, care a mai remarcat că sâmbătă în județul Sibiu a fost raportată o singură persoană nou infectată cu CoViD-19.

One Comment

  1. Pingback: Premierul Cîțu afirmă că nu este îngrijorat de ritmul actual al vaccinării anti-CoViD – My Blog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.