Sănătate

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș: „Din toamnă vor crește cazurile de infectare”

Răzvan Cherecheș, expert în politici de sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Într-un interviu acordat postului național de televiziune TVR, Cherecheș, fost consilier onorific la Ministerul Sănătății, a declarat că scăderea ratei de infectare CoViD-19 se datorează vremii și nu neapărat efortului făcut de autorități.

„Rata incidenței CoViD-19 a scăzut datorită faptului că este vară, iar oameni petrec mult timp afară. În plus, avem și un proiect mare de oameni care s-au vaccinat. Situația se va menține la acest nivel doar pe perioada verii. În toamnă, când se răcește și vom intra din nou în case, ne putem aștepta ca rata incidenței să crească”, a declarat profesorul de la UBB.

Expertul în sănătate publică este de părere că autoritățile nu comunică foarte bine cu populația și din acest motiv ritmul de vaccinare a scăzut.

„Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățile nu comunică foarte bine și nu spun clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru din toamnă. Mă îndoiesc că valul patru o să fie la fel de mare ca precedentul, deoarece procentul persoanelor vaccinate va contribui mult. Nu cred că se va ajunge la un nou lockdown, dar vor fi din nou restricții în județele cu o rată de vaccinare mică”, a spus Cherecheș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.