Administrație

Ministrul Bode spune 150 de funcții de conducere din MAI au fost scoase la concurs

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, la Timișoara, că 150 de posturi din structurile ministerului vor fi scoase la concurs, iar practica numirii împuterniciților în funcții va rămâne una excepțională.

„Am demarat această procedură și începând din această săptămână, 150 de funcții de conducere din cadrul celor opt structuri ale MAI au fost scoase la concurs. Sunt structuri importante ale MAI care aveau conduceri interimare. Prioritar este (la inspector șef la poliție – nota red.) să avem o conducere stabilită prin concurs, pentru că avem situații în care a fost împuternicit un an și a expirat acea perioadă. Este o primă etapă a procesului de stabilizare pe funcții, care are ca scop creșterea eficienței manageriale a structurii noastre. Prin acest demers tragem un semnal corect în ceea ce privește responsabilizarea actului de conducere. Ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere va fi regula și va avea o dinamică constantă, practica împuterniciților în funcție rămânând una excepțională”, a detaliat ministrul Bode.

Înaltul demnitar declara, săptămâna trecută, că doar în Poliția Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciți în aceste posturi de conducere (30% din posturi), ceea ce arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă.

Potrivit acestuia, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central și județean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.