Educație

Evaluarea Națională. Au existat incidente la trei școli, subiectele fiind făcute publice în pofida reglementărilor

Ministerul Educației a sesizat organele de cercetare penală în cazul a trei școli unde subiectele „au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări”, a declarat marți ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

„La nivel național, cu unele excepții, nu au fost incidente majore. Am existat incidente la nivelul a trei școli în care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. În acest sens, Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la nerespectarea regulilor în această situație, în toate cele trei situații. Este vorba de subiecte care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări”, a spus ministrul.

Prezența la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, care a avut loc marți, a fost de 94,2%, a mai declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Până la această oră, la examenul de Evaluare națională, proba de Limba și literatura română, am înregistrat prezența a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscriși. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenți anul trecut, 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscriși la examenul de Evaluare națională nu s-au prezentat”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, în București un candidat a fost eliminat din examen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.