Sănătate

DSP va efectua contra cost, la cerere, teste pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba va realiza, de săptămâna viitoare, la cerere, contra cost și fără programare, teste pentru determinarea anticorpilor anti SARS-Cov-2.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de luni, 28 iunie 2021, DSP Alba va realiza la cerere, contra cost, teste pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2.

„Costul unui test va fi de 80 de lei, iar determinarea se va face pe baza probelor de sânge. Recoltările se realizează fără programare, de luni până vineri în intervalul orar 8,00 – 11,00, pe strada Mușețelului nr. 2 (la containerul amplasat în parcarea Policlinicii). Rezultatele vor fi transmise pe e-mail”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba a fost dotat recent cu un aparat de ultimă generație în vederea determinării anticorpilor anti SARS-CoV-2, fie că este vorba despre anticorpi dobândiți în urma bolii CoViD-19, fie că este vorba despre cei dobândiți în urma vaccinării anti-CoViD-19.

Analizorul automat de imunologie cu chimiluminiscență pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 (IgM și IgG) a fost achiziționat, prin SEAP, la prețul de 103.518,10 lei cu TVA inclus.

Volumul de probe ce poate fi lucrat este de până la 180 teste/oră.

Activitatea laboratorului DSP Alba de realizare a testelor pentru determinarea anticorpilor va merge în paralel cu cea de realizare a testelor RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, mai precizează sursa citată.

Până vineri, în județul Alba au fost efectuate 226.639 de teste, fiind confirmate pozitiv 21.384 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.