Politică

Alegeri locale parțiale în Ciuruleasa și Meteș

Alegătorii din două comune din Alba, din zona Munților Apuseni, sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege primarul, posturi rămase vacante în cele două unități administrativ-teritoriale după ce în Ciuruleasa fostul edil a fost ales deputat iar cel din Meteș a decedat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În comuna Ciuruleasa, și-au depus candidatura patru persoane: din partea Partidului Social Democrat actualul viceprimar, cu atribuții de primar, Ioan Marius Cioară, de profesie economist, din partea Partidului Național Liberal Cristian Oniciu, tehnician silvic, în prezent șef district, din partea Uniunii Salvați România Beniamin Bexa, inginer silvic și președinte Composesorat, șidin partea Partidului Mișcarea Populară Dan Florian Simina, tehnician silvic, având ocupația actuală de șofer.

La cele două secții de votare amenajate la Şcoala Primară Buninginea și Primăria Ciuruleasa sunt așteptați la urne 931 alegători din cele nouă sate componente ale comunei.

Fostul primar, social-democratul Radu Marcel Tuhuț, a fost ales deputat.

În Meteș, unde fostul edil, liberalul Dan Cosmin Opruța, a murit din cauza CoViD-19 la vârsta de 33 de ani, și-au depus candidatura cinci persoane.

La Ciuruleasa și Meteș începe campania electorală pentru alegerile locale parțiale din 27 iunie

Astfel, din partea PNL candidează viceprimarul Daniel Sânzuiană, tehnician de profesie, din partea PSD Traian Ursaleș, fost primar, actualmente fermier, din partea PMP Vasile Lucian Haneș, mecanic auto, din partea AUR – Andreea Simina Farcaș, de profesie muncitor, ca ocupație actuală fiind designer vestimentar, și independentul Florin Claudiu Țipțer, economist.

În Meteș sunt înscriși pe listele electorale permanente 2.308 alegători și patru pe listele electorale complementare.

Au fost delimitate șase secții de votare: la Căminul Cultural Lunca Ampoiței, Căminul Cultural Presaca Ampoiului, Școala Gimnazială Meteș, Școala Gimnazială Ampoița, Școala Primară Tăuți și Căminul Cultural Poiana Ampoiului.

Peste 100 de polițiști și jandarmi vor desfășura sâmbătă și duminică activități în vederea asigurării măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de vot, cercetarea sesizărilor privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale și constituirea rezervelor de intervenție. 18 polițiști și jandarmi vor asigura paza și protecția celor 14 secții de votare constituite pe raza celor două comune.

Despre comuna Ciuruleasa, citește și:

Ciuruleasa și coronavirusul. Cum a ajuns epidemia în creierii munților

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.