Economie

Apă pentru toată lumea. Nu mai folosiți apa potabilă pentru culturile agricole!

Operatorul Regional Apa CTTA SA Alba lansează un apel către cetățeni să nu mai utilizeze apa potabilă în scopuri agricole, existând riscul ca abonații aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul de a avea apă pentru spălat, băut și alte necesități minime.

„În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de companie în județul nostru este crescut, în particular în zona rurală. Cea mai mare parte din acest consum crescut se datorează demarării activităților agricole și de grădinărit. Operatorul depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în multe din localitățile în care operează, tocmai din acest motiv. Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități agricole să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri etc)”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Apa CTTA SA.

Potrivit sursei citate, în cazul în care nu se reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, „există posibilitatea ca aceia aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități minime sau o vor avea cu o turbiditate mărită, din cauza aceluiași motiv”.

APA CTTA reamintește tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.