Politică

Alegeri locale. PSD acuză o tentativă de fraudă cu urna mobilă, la Ciuruleasa

Lupta pentru Primăria Ciuruleasa se desfășoară cu multe tensiuni și acuzații

Reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) în Biroul Electoral al unei secții de votare din comuna Ciuruleasa susțin că echipa desemnată să se deplaseze duminică, la alegerile locale parțiale, cu urna mobilă la solicitarea unui număr de 20 de alegători ar fi avut asupra sa un număr mult mai mare de buletine de vot, respectiv 90, ceea ce, în opinia acestora, „naște suspiciunea rezonabilă de tentativă de fraudă”.

Cele două membre PSD în Biroul Electoral al secției de votare nr. 236 au depus o întâmpinare scrisă către președintele secției prin care solicită sancționarea operațiunii de votare și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Concret, se susține că echipa de membri desemnată să se deplaseze cu urna de vot specială la solicitarea unui număr de 20 de alegători care nu se pot deplasa la sediul secției ar fi luat asupra sa 90 de buletine de vot, adică cu 70 de buletine de vot în plus.

„Persoanele desemnate să însoțească urna mobilă sunt un membru PNL și un membru USR, reprezentanta USR luând buletine de vot. Este un număr mult mai mare în raport cu numărul solicitanților de urnă mobilă, ceea ce naște suspiciunea rezonabilă de tentativă de fraudă (…). Președintele biroului a împărțit buletine de vot membrilor biroului și nu a înmânat el personal (…) buletinele de vor alegătorilor, astfel împărțindu-le, reprezentanta USR luând 70 de buletine de vot în plus în momentul deplasării cu urna mobilă, în condițiile în care avea acces la acestea”, se arată în întâmpinarea menționată.

Social-democratele au solicitat dispunerea „măsurilor legale care se impun, astfel încât procesul electoral să se desfășoare în mod legal”.

La secția de votare nr. nr. 236 au votat duminică prin intermediul urnei mobile 20 de alegători. Până la ora 16.30 au votat pe listele permanente 285 de persoane, iar pe cele suplimentare 28.

În comuna Ciuruleasa sunt două secții de votare, la care sunt așteptați să voteze 931 alegători din cele 9 sate componente.

Fostul primar, social-democratul Radu Marcel Tuhuț, a fost ales deputat. Pentru funcția de primar și-au depus candidatura patru persoane, respectiv din partea Partidului Social Democrat, Ioan Marius Cioară, din partea Partidului Național Liberal, Cristian Oniciu, din partea Uniunii Salvați România, Beniamin Bexa, respectiv din partea Partidului Mișcarea Populară, Dan Florian Simina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.