Administrație

Cererile de eliberare a cazierului vor fi rezolvate în intervalul de trei zile

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar RoCRIS va fi modernizat și actualizat în zilele care urmează, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Alba.

Fără a preciza acest lucru în mod expres, reprezentanții IPJ lasă să se înțeleagă că această intervenție ar putea întârzia rezolvarea cererilor, fără a depăși însă termenul prevăzut în lege.

Astfel, vor fi primite în continuare cereri de eliberare a cazierului, documentele urmând a fi eliberate în termenul de 3 zile, prevăzut Legea nr. 290/2004, privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mai precizează reprezentanții IPJ Alba.

Precizăm că RoCRIS este conectat la sistemul ECRIS (European Criminal Records Information System), care integrează toate bazele de date din statele membre UE. ECRIS a fost realizat pentru a îmbunătăți schimbul de informații privind cazierele judiciare ale persoanelor în toate țările Uniunii.

Practic, această soluție stabilește o conexiune electronică între bazele de date privind cazierele judiciare așa încât informațiile despre persoane condamnate sau care au contravenții sunt transmise către toate statele rapid, într-o formă unitară și ușor accesibilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.