Sănătate

Doștat. Workshop despre rolul asistentului medical comunitar în Echipa comunitară integrată

Direcția de Sănătate Publică Alba, în colaborare cu Consiliul Județean Alba și comuna Doștat, a organizat în data de 1 iulie o întâlnire de lucru, la Primăria Doștat, pentru asistenții medicali comunitari din zona Podișului Secașelor – Valea Cugirului.

Activitatea a fost prevăzută în Planul de acțiuni din cadrul Strategiei județului Alba în domeniul sănătății pentru perioada 2018-2023, direcția 3 – „Creșterea calității actului medical”, care are ca obiectiv „întărirea capacității administrative a UAT-urilor pentru corelarea serviciilor de sănătate, asistență socială și educație”.

Patricipanții la workshop au arătat că asistenții medicali comunitari din județul Alba au depus un efort susținut împreună cu reprezentanții autorităților locale și medicii de familie pe perioada pandemiei, atât prin sprijinul acordat persoanelor izolate la domiciliu, cât și în promovarea informațiilor și mesajelor de promovare care au avut ca scop reducerea incidenței îmbolnăvirilor cu SARS CoV2.

În ceea ce privește Echipa comunitară integrată (ECI), alcătuită din asistent social, consilier școlar/ mediator școlar și asistent medical comunitar/ mediator sanitar, aceasta reprezintă nucleul local al mecanismului de colaborare interinstituțională pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, scopul acesteia fiind de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, aflate în situații de dificultate, printr-o abordare integrată și răspunzând, astfel, tuturor nevoilor acestora.

Rolul Echipei comunitare integrate constituite la nivel local și județean este de a identifica și elimina barierele în combaterea sărăciei și excluziunii sociale, de a maximiza potențialul de dezvoltare personală al fiecărei persoane afectată de sărăcie, dar și al comunității în care aceasta trăiește.

În urma întâlnirii, asistenții medicali comunitari au primit diplome de excelență din partea Consiliului Județean Alba pentru munca depusă în această perioadă dificilă în contextul pandemiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.