Mozaic

Workshopuri și ateliere de lectură la cea de a treia ediție a „Alba Iulia Stand-Up Poetry”

Cea de-a treia ediție a show-ului de poezie tânără intitulat „Alba Iulia Stand-Up Poetry” se va desfășura sâmbătă, pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și se va derula sub formă de workshopuri și ateliere de lectură.

Cu acest prilej, 29 dintre cei mai talentați tineri poeți români de astăzi au fost selectați de către organizatori pentru a susține recitaluri de poezie din propria creație, alături de momente artistice în care vor evolua artiștii Dan Liviu Cernat, la vioară, și Cristian Alexievici, la pian, se arată într-un comunicat al Bibliotecii Județene.

Tot în cadrul show-ului va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică a tânărului artist Antonio Doda, membru al cercului de scriere creativă „Verbum”, ce-și desfășoară activitatea în cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Invitații speciali ai evenimentului sunt poetul Aurel Pantea, deținător al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” și al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, și prozatorul Cornel Nistea, președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Gazdele evenimentului sunt poeții Daniela Floroian și Marcel Vișa.

„Început în anul 2019 ca un proiect pilot dedicat tinerilor poeți, ‘Alba Iulia Stand-Up Poetry’ s-a bucurat de succes nu numai în rândul acestora, ci și al scriitorilor consacrați și al publicului larg iubitor de poezie. Acestea sunt motivele pentru care organizatorii evenimentului au decis continuarea lui, în acest an ajungând la cea de-a treia ediție”, precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.