Politică

Beniamin Todosiu: „Roșia Montană trebuie să fie inclusă în patrimoniul UNESCO!”

Într-un comunicat de presă, deputatul USR-PLUS, Beniamin Todosiu spune că a aflat cu îngrijorare despre decizia premierului Florin Cîțu de a retrage dosarul privind includerea Roșiei Montane în patrimonial mondial UNESCO și-i cere premierului să-și clarifice poziția.

„Este o decizie iresponsabilă și lipsită de profesionalism, prin care trădează locuitorii din Apuseni”, spune parlamentarul de Alba.

Demnitarul mai spune că „declarațiile iresponsabile din ultimele zile ale premierului României sunt urmate și de o coincidență bursieră, care ridică multe semne de întrebare: presa internațională scrie despre tranzacționarea la bursă a unui mare pachet de acțiuni ale companiei Gabriel Resources Ltd”.

„În acest context, solicit public premierului României, Florin Cîțu, să clarifice și să ofere o poziție oficială a Guvernului privind Roșia Montană. De asemenea, le solicit tuturor colegilor mei, senatori și deputați de Alba, să aibă o poziție publică și să precizeze dacă i-au cerut premierului retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO”, mai spune Tododsiu.

„Uniunea Salvați România va rămâne consecventă demersurilor făcute privind Roșia Montană, iar includerea localității în UNESCO a fost și o condiție a USR pentru a susține Guvernul PNL”, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.