Economie

Momentul exploziei de la Combinatul Chimic Azomureș a fost filmat | Video

Momentul în care s-a produs o explozie la stația de amoniac 3 de la Combinatul Chimic Azomureș a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă.

O explozie urmată de incendiu s-a produs marți noaptea la stația de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureș, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură la mână. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj Ro-Alert de informare a populației din zona limitrofă a operatorului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Au intervenit pompierii mililitari de la ISU Mureș și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgență din cadrul operatorului economic. Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, și se intervine pentru lichidare.

ISU Mureș precizează că nu există niciun pericol pentru populație sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Reprezentanții Azomureș precizează, pe Facebook, că a fost identificată cauza evenimentului de către operatorii instalației.

„Nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei. (…) Nu există pericol pentru comunitate”, arată sursa citată.

Potrivit reprezentanților combinatului, în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalațiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureș a avut loc un incendiu. O persoana a fost rănită, a primit îngrijiri medicale la fața locului și este în afara oricărui pericol.

„Situația este acum sub control, este monitorizată de autorități, instalația unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, mai arată sursa citată.

Explozia, similară cu cea de la Petromidia

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deținută de grupul KMG Internațional, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalația de hidrofinare petrol motorină. Un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viața în acest incident, în timp ce alți doi au fost transferați de urgență la un spital din Germania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.