Social

O persoană reținută și alte 20 audiate în urma a 16 percheziții pentru contrabandă

Fotografie de arhivă

O persoană a fost reținută de polițiști și alte 20 au fost audiate în urma a 16 percheziții efectuate în municipiul Blaj și în localitățile învecinate, într-un dosar de contrabandă.

„În urma perchezițiilor efectuate marți la persoane bănuite de contrabandă, au fost indisponibilizate 1.100 de țigarete, peste 500 de litri de alcool, articole vestimentare, telefoane și suma de 17.650 de lei. O persoană a fost reținută. La data de 6 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 16 percheziții, pe raza municipiului Blaj și a unor localități rurale învecinate, la persoane bănuite de contrabandă. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie – iulie, mai multe persoane ar fi deținut, transportat și comercializat, pe raza municipiului Blaj și a mai multor localități învecinate, produse accizabile, fără ca acestea să fie marcate sau având marcaje false. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate 1.100 de țigarete și 134 de litri de alcool, provenite din contrabandă, 378 de litri de alcool producție proprie, 49 de articole vestimentare, care urmau să fie comercializate, precum și telefoane mobile și suma de 17.650 de lei”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de IGPR.

Potrivit sursei citate, ar fi fost creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 18.000 de lei.

„Două persoane vizate de anchetă au fost depistate și conduse la sediul poliției, iar alte 20 au fost citate și audiate. Față de o persoană, de 47 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. La activități au participat și polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistic, acțiuni speciale și reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Brașov”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.