Economie

Campania 2021. APIA începe controalele la fața locului

Inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și cei ai instituțiilor de specialitate delegate demarează vineri controlul la fața locului pentru cererile extrase în eșantionul de control aferent Campaniei 2021, informează APIA, printr-un comunicat remis Agerpres.

Eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și eco-condiționalitate din cererea unică de plată, conține un număr total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de eco-condiționalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal și în sectorul zootehnic.

Astfel, pentru controlul pe teren prin metoda clasică, sunt vizați 13.035 fermieri, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecție – 39.016 fermieri și pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri.

Suprafața totală controlată este de 1.319.383,3 ha, respectiv, pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 748.797,54 ha, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecție – 570.585,76 ha.

„Facem precizarea că eșantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri față de Campania 2020”, semnalează reprezentanții APIA.

În conformitate cu legislația în vigoare, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură are obligația ca până la data de 15 octombrie 2021 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.