Economie

Generali se gândește să introducă un mod de lucru hibrid după pandemie

Sediul Assicurazioni Generali din Trieste

Grupul italian de asigurări Generali SpA analizează posibilitatea de a introduce un mod de lucru hibrid, în cadrul căruia personalul lucrează de la birou dar și de acasă, în perioada post-pandemie, a declarat joi directorul general de la Generali, Philippe Donnet, transmite Reuters.

În prezent băncile și companiile de asigurări din întreaga lume încearcă să gestioneze revenirea la birou a angajaților lor, după ce pandemia de coronavirus a forțat companiile să își reorganizeze modelele de lucru astfel încât majoritatea angajaților să poată lucra de acasă.

„Modelul va fi unul hibrid. În opinia noastră, un echilibru bun ar fi 60% muncă de la birou și 40% de acasă. Credem de asemenea că trebuie să fie ceva organizat”, a spus Philippe Donnet la o conferință online.

Înainte de pandemie, Generali permitea doar câtorva angajați din unele divizii să lucreze în sistem remote timp de câteva zile pe săptămână.

Noul model „nu poate fi bazat doar pe alegerea personală a oamenilor”, a adăugat Philippe Donnet. Acesta a adăugat că nici unui angajat nu i se va permite să lucreze de acasă tot timpul, însă cei care vor dori să vină la birou în fiecare zi vor putea face acest lucru. Directorul general a mai spus că Generali a demarat discuțiile cu sindicatele cu privire la acest subiect.

Anterior, grupul bancar italian UniCredit a anunțat că va permite angajaților săi să lucreze de acasă până la două zile pe săptămână, după ce criza se va termina. De asemenea, directorul general de la grupul bancar american Morgan Stanley a spus că va fi foarte dezamăgit dacă majoritatea angajaților de la sediul central din Manhattan nu vor reveni la birou în luna septembrie.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.