Social

Marea Britanie intenționează să primească fără carantină străinii complet vaccinați anti-CoViD-19

Fotografie de arhivă

Guvernul britanic a anunțat vineri că speră ca în următoarele două săptămâni să poată anunța o decizie prin care cetățenii străini complet vaccinați anti-CoViD-19 vor putea veni în Regatul Unit fără a mai fi obligați să intre în carantină, la fel ca rezidenții britanici în prezent, relatează AFP.

„Este un lucru la care lucrăm acum foarte intens. În privința calendarului, cred că voi putea spune mai mult în următoarele două săptămâni”, a declarat la postul Sky News ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps.

Este vorba despre posibilitatea „recunoașterii aplicațiilor sau certificatelor (de vaccinare) ale altor țări”, ceea ce „va face să fie mai ușor pentru unele locuri, precum Uniunea Europeană”, care a implementat un certificat digital, a explicat oficialul britanic.

Executivul de la Londra a anunțat joi că numai rezidenții britanici vaccinați cu ambele doze de vaccin vor fi scutiți, începând din 19 iulie, de măsura carantinei la revenirea în Regatul Unit dinspre numeroase țări plasate pe lista „portocalie”, printre acestea fiind și destinații turistice precum Franța, Spania sau Italia.

Un sindicat al serviciului de imigrări a avertizat vineri asupra riscului unor timpi lungi de așteptare la sosirea pe aeroporturile britanice vara aceasta din cauza verificărilor asupra documentelor sanitare.

Regatul Unit și-a vaccinat până în prezent cu schema completă aproape două treimi din populația adultă și circa 86,6% cu prima doză. Cu toate acestea, se confruntă cu un nou val de infectări cauzat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.