Social

Metoda „accidentul”. Cinci bărbați încercau să dea lovitura din pușcărie

Fotografie de arhivă

Două percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiștii din Alba în județele Constanța și Caraș-Severin, într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul”, suspecți în acest caz fiind cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani, care, în prezent, sunt încarcerați într-un penitenciar din țară.

„Ieri, 8 iulie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au efectuat două percheziții domiciliare, pentru documentarea activității infracționale a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani, bănuiți de înșelăciune, prin metoda ‘accidentul’, care, în prezent, sunt încarcerați într-un penitenciar din țară”, precizează vineri IGPR.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, în seara de 9 iunie, unul dintre bărbați ar fi apelat, din penitenciar, o femeie, de 72 de ani, din Alba Iulia, sub pretextul că ar fi reprezentanți ai unui spital, iar fiica acesteia ar fi fost victima unui accident rutier grav și i-ar fi solicitat 24.000 de euro, în vederea acoperirii unor costuri medicale.

Pentru a determina femeia să le ofere banii, unul dintre bărbați și-ar fi schimbat tonalitatea vocii și ar fi susținut că este fiica victimei, confirmându-i cele prezentate, motiv pentru care aceasta a dat curs solicitării și a înmânat, unor persoane, care s-au prezentat la domiciliul ei, 25.246 de euro, arată IGPR.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale, joi, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții domiciliare, în județele Constanța și Caraș-Severin, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite mijloace de comunicații.

Polițiștii din Alba Iulia au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Unității Centrale de Analiză a Informației, precum și ai inspectoratelor de poliție județene Constanța și Caraș-Severin.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, identificarea tuturor persoanelor implicate și recuperarea prejudiciului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.