Politică

Radu Tuhuț spune că mistreții sunt de trei ori mai mulți decât „efectivul optim”

Numărul mistreților din Alba, de trei ori mai mare decât efectivul optim, anunță deputatul PSD de Alba Radu Marcel Tuhuț, care face, în același timp, un „apel pentru protejarea drepturilor agricultorilor”.

„Numărul porcilor mistreți de pe teritoriul județului Alba este de aproape trei ori mai mare decât efectivul optim pentru fondurile cinegetice din județ, potrivit unui răspuns al Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, în urma unei interpelări pe care am depus-o cu scopul de a proteja drepturile și interesele agricultorilor, afectați de ravagiile produse de aceste animale”, afirmă fostul primar al comunei Ciuruleasa.

Radu Tuhuț mai spune că, după ce mai mulți agricultori din zona Munților Apuseni i-au transmis că terenurile lor au fost distruse de porcii mistreți, a solicitat, în regim de urgență, intervenția unei echipe a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, care să ia măsuri adecvate în astfel de situații.

„Pe guvernanții de dreapta nu îi interesează de agricultori și nici de oamenii din mediul rural și nu au intervenit după prezentarea detaliată a situației. Fac un apel și la ceilalți parlamentari de Alba să se implice în această problemă spinoasă, în special pentru cei care muncesc pământul. Potrivit datelor oficiale, transmise în urma solicitării mele, în județul Alba sunt 3.118 exemplare, în vreme ce efectivul optim este de 1.113 porci mistreți”, mai spune deputatul social-democrat.

În acest an, s-a propus o cotă de recoltă de 1.325 care, chiar dacă va fi îndeplinită, nu va aduce efectivele de mistreți la nivelul optim, precizează Tuhuț.

„Ceea ce voi solicita în continuare ministerului responsabil este normalitate pentru oamenii simpli care își muncesc cu trudă terenurile agricole”, mai spune deputatul PSD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.