Educație

Universitatea „1 Decembrie” împlinește vineri 30 de ani de existență

Universitatea „1 Decembrie” împlinește sâmbătă 30 de ani de la înființare, în această toamnă urmând să aibă loc o serie de evenimente dedicate acestei aniversări.

„Se împlinesc, azi, 30 de ani de la semnarea Hotărârii Guvernului României nr. 474/1991 prin care a fost înființată Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în anul 1991, sub conducerea primului rector, regretatul Profesor univ. dr. Iuliu Paul. Pas cu pas, etapă după etapă, s-a construit aici, în Cetatea Marii Uniri, un nou simbol al identității românești, așezat într-o fericită continuare a îndelungatei tradiții a învățământului universitar transilvănean”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a universității.

„De atunci și până astăzi, fiecare moment fundamental din viața comunității academice albaiuliene își are simbolurile, importanța și frumusețea lui. Mulțumiri și recunoștință tuturor celor care, de-a lungul anilor, au contribuit la evoluția instituției, îi promovează identitatea și îi sporesc valorile științifice și culturale!”, se mai arată în comunicatul oficial.

În finalul documentului, reprezentanții universității adresează o invitație „la seria de evenimente prilejuite de împlinirea a trei decenii de la începerea primului an universitar la UAB”, care ar urma să se desfășoare în toamna acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.